BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 17 November 2013

Kau Dah Kenapa...


    Hai korang... Okay.. Selamat pagi.. Selamat tengah hari.. Selamat petang... Selamat malam... Salam 1 Malaysia... Okay konon nak bebajet orang baca blog aku nie dari serata dunia.. haha.. Tipu sangat... Mana tahu korang tengah baca time pagi ke... Sambut lah salam pagi tu....

    Okay.. nak dijadikan cerita.... Ape kena-mengena entry "opera hidup dengan "untuk mama abah" ? Haa.. korang tak tahu ke.. tak tahu bace le entry yang lepas.... Okay.. tak ada kena mengena pun dua entry tu... aku saje je.. okay... ini mungkin ada kena mengena sikit kowt.....

    Aku nak cerita pengalaman sikit.... Kisah aku lah.. Ramai yang bertanya... Kenapa terlalu setia... Kenapa nak kena dengar cakap ... Kenapa kenapa kenapa.... Huisshh.. Banyak giler kenapa tu.... 

     Pakcik Makcik Adik Abang Kakak Maklong Maklang Abang long Abang kawasan KakYong Dato' Datin serta anda.. YA! anda yang sedang membaca ini....

     Menurut spekulasi agama.. *ceh* dengan suami isteri pun kisah silam ada yang kita tak payah kongsi.. ini kan lagi.. AWAK AWAK AWAK nie.... Bukan tak nak cerita ke apa ke.... Korang senang bagi tanggapan... Itu ini.. PASTU sesuka hati nak buat keputusan... Kau tak tahu keputusan kau kenkadang menguris hati....

     Come on lah.. kau nak cerita semua kisah kau dekat orang... Then apa pandangan orang kat kau? Then bagi andaian sendiri.... Cik Adik Cik Abang.. Tak semua perkara kita boleh " Weyh weyh aku kan itu ini.. Pastu tu kan itu ini" macam KAU DAH KENAPA....

     Aku sarankan tak payah nak cerita masalah beria sangat dekat orang nie.. Ada setengah part dorang boleh terima ada yang tak.. and pastu pas pas pas benda yang lain jadi.... Just lakonkan dengan semangat kejujuran.. Sinarilah hatimu. Oh keyakinan..... Nampak tak dah ada kena mengena dengan lagu "Opera Hidup".. HAHAHA...

     Okay.. sebenarnya tak ada kena mengena pun dengan apa yang berlaku dekat aku sekarang.. cuma semalam ada borak dengan sorang kawan... Bila dengar cerita dia aku pun terfikir.... Macam-macam tangapan aku bagi... Tetiba aku terdiam tak tahu nak cakap apa sebab dah jauh sangat aku fikir... Dah lah aku dengan banyak giler problem.. Sian minah tu aku banyak kali cakap dia dah nak mati... Astagfirullah.... Tapi pasal minah tu memang tak leyh nak buat ape lah.. Dah perangainya macam tu... Doa je lah kawan.......


*Bila menaip buat otak aku reda sikit...*
xoxo from bini Ikmal...
see yaaa...!!