BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 15 November 2013

Hidup Bagaikan Pentas Opera

Hidup bagaikan pentas opera
Tirai hidup dibuka
Ceritapun bermula…
Oh..Oh..Oh..Oh..
Hidup bagaikan pentas opera
Musik hidup bergema
Aksi insan bermula
Oh..Oh..Oh..Oh..
Lakonkan dengan semangat kejujuran
Sinarilah hatimu oh kesucian
Oh..rempuh api kepalsuan
Pastikan keadilan
Pastikan jaya
Hidup bagaikan pentas opera
Rentak lakon bermula
Siapakah wiranya
Oh..Oh..Oh..Oh..
Kita kecewa dan menderita
Lumrah alam biasa
Pastikah kau wiranya
Oh..Oh..Oh..Oh..
Lakonkan penuh bersemangat wira
Pastikan langkahmu oh keyakinan
Oh..Leburkan ketidak-adilan
Pastikan kedamaian
Pastikan jaya
 
 
 
Hai!! Assalammualaikum.... setelah sekian lama blog ini berhabuk bersarang semut sana sini.... Tiba-tiba hari nie terasa macam nak update.... tapi tak tahu nak cakap apa... ahaha....
 
okay.... aku saja baca update update yang lepas.... kenkadang kelakar lah baca.... ada guna "aku" "erna" tah mane-mane tah.. jadi aku putuskan kata putus... aku akan guna "aku".. senang sikit....
 
okay... korang dah baca lirik lagu tu pepanjang, tapi bila bace entry aku, ini je yang ada.. haha.. tak best betul lah kan? tak ada lah.. aku ada benda nak cerita.... nak share.. berkenaan dengan lirik lagu diatas...... tapi..............................................................................................................................................................
next entry lah.. aku janji tak lama.. nanti aku dah siap taip aku post lah ye... haha......
kalau korang nak aku buat cerita aku boleh buat... tapi mungkin next entry nie cerita pasal aku je lah..... nanti aku buat story kay.... short novel.... :) pape pun trimax sebab merajinkan tangan dan jari jemari anda yang runcing untuk bukak blog aku.....
 
jasa anda semua sangat dihargai.....  :) xoxo...
 
by:Shahidayatul Erna Binti Jasni
 
 
 
P/s: ada lagi.. hihihi... puas aku cari gambar yang sesuai nak letak dekat entry nie.. tapi tak jumpe.. so aku biarkan entry nie kosong.. tanpa gambar..... :) bye bye bye....(gaya shin chan)

0 comments: