BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 14 August 2013

Panas Panas Panas



ASSALAMMUALAIKUM!!

      Sejak kebelakangan ini berita asyik kuarkan berita pasal orang menghina ISLAM!!
Aku nak Tanya lah kat korang... Bila korang dengar pasal berita berita tu apa yang korang buat??
 
Ada yang tak fikir pun .. Ada yang buat tak tahu... Ada yang mencaci... Ada yang menghina... Ada yang tak ambil kisah langsung.. Lantak lah apa nak jadi...
 
Ini masalah yang paling besar der... Jap Jap! aku nak bagi tahu... nama kaum tak boleh ditukar weyh.. tapi nama agama boleh ditukar... contohnya lah kan... Cina Muslim... India Muslim.... Melayu kristian... If convert dari cina kristian too cina muslim apa yang ditukar?? Agama weyh!!
 
Korang nak ke MUSLIM ISLAM itu hilang.... Subhanallah..... Sekarang dah macam-macam dah ada... Syiah lah.. Ajaran sesat lah.... Kalau iman penuh didada weyh... Orang cerita macam menyimpang sikit korang boleh perasan lah.. Aku pun tak lah pandai sangat dalam agama... Dosa-dosa tetap ada.... Tapi kalau nak ikut orang cakap benda pepelik nie.. memang tak lah... Kita pun boleh fikir kan....
 
Tak rasa pelik ke.. Bila kita dapat tahu benda baru yang salah dari apa yang kita tahu dulu.... Tips lah.. Kita selidik dulu... Apa guna makcik youtube.. pakcik google kalau tak nak selidik dulu..... Beb! ini masalah besar.....
 
Ini hah.. Orang yang dok menembak orang sana sini.... Kalau hang orang islam... Baik hang pi tembak orang yang dok menghina Islam.... Dari hang tembak tah mana-mana orang tah... *kata makcik yang lepak dekat rumah hari tu*
 
Sorry lah kalau aku cakap kasar.... Ini hal serious weyh... Jangan ingat nanti kalau kita tak ambil kisah dekat akhirat tak ditanya.....
 
Aku kongsi lah satu cerita dari ceramah yang aku dengar....
 
Bila seseorang tu tahu mengenai ISLAM.. contohnya maksud syahadah.... Kau tahu sorang-sorang je.... Jiran kau tak tanya... Dia buat salah... Nanti Allah tanya kenapa kau buat salah itu ini... Dia kata tak ada orang bagi tahu dekat dia.... Allah panggil semua Nabi termasuk Rasulullah SAW... Nabi-nabi dan para rasul akan menjawab mereka dah bagi tahu dah... Lepas tu dipanggil orang yang hidup sama dengan tahun dari dia lahir sampai dia mati.... Allah tanya lagi... And bila orang-orang tu tergagap-gagap nak jawab maka dengan orang-orang tu masuk ke neraka... Ini lah orang kita tahu kat Akhirat nanti orang akan sibuk salah kan orang lain... And akan tarik satu sama lain ke neraka.... Itu lah pentingnya DAKWAH!
 
Okay... Insyaallah sama-sama kita perbaiki semuanya....
Ingat janji Allah.. ISLAM pasti menang... Tapi tanya diri sendiri.. Adakah kita kekal ISLAM pada masa ISLAM itu naik dengan gemilangnya untuk kali kedua dan akhirnya KIAMAT... Allahu Akbar!!

0 comments: