BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 12 August 2013

Cerita raya!!



     Hai Hai Hai!! Alhamdulillah... Hari nie dah 6 hari dah kita beraya... Entry puasa pun tak buat lagi... Malas nak story... Haha... Nanti lah ena cerita okay...

      Entry hari nie nak story pasal raya.....

Okay.... Alhamdulillah.... Dah selesai puasa kita beraya.... Raya tahun nie quite simple... Maybe dah besarkan... So, rasa excited nak raya tu macam kureng sikit... :)

     But the best one is raya dekat kampong Perak.....
Selalunya abah tak dapat cuti..... jadi kita orang akan balik Kampung idaman je.... Raya dengan family mama... Tak pun kita orang akan balik Perak... Tapi abah tak ada... So raya raya tak semeriah sangat..... Tahun nie abah ada beraya sekali.... :)

     Raya kat Perak or raya dekat Kampung Idaman sama je seronok rasanya..... Kat kampong Perak ada 7 family... Jadi macam happening giler!! Kat Kampung Idaman pulak raya satu Malaysia... Ada cina ada india ada melayu... Best!!

     Walaupun semangat raya dah semakin berkurangan... Rasa tu masih ada... Rindu bila excited nak beraya.. Berjalan sana sini... But ena bukan jenis yang beraya kat rumah orang... Ena pergi rumah kawan je.. Sejak kecik lagi... Memang malu sikit nak ketuk raya rumah orang yang tak kenal.... :)

     So, sekarang ada dekat rumah.. Tengah menunggu kawan-kawan kata nak datang beraya....

     Makanan raya??? Haaa... paling suka ditanya soalan bila raya tiba nie.... MESTI ramai yang kata rendang, ketupat, lemang.... tapi ena tak minat nak makan makanan tu... Nak tahu apa yang ena cari??? Nasi!! haha.... Or laksa.. Jadi la... Dari raya pertama sampai sekarang ena tak makan lagi nasi impit dengan rendang... Lemang lagi lah.. dah bertahun-tahun.. Ena tak suka lemang... :D

     Oh!! Yang lagi seronok beraya dekat Perak ialah dapat rasa makanan yang tak pernah rasa.... !! HAAAAAAA!!! apa tu??? Tak ada lah pelik sangat... Just hari tu dapat makan kari rusa.... Tahun lepas lepas dapat makan rendang kambing biri-biri.... Macam-macam lagi lah.... Rasa rusa dengan daging lain sama je.... :)

     Raya kedua ena raya dengan pipah and ain dekat rumah pipah dekat pulau indah... Best jumpa kawan lama... :D
      So,nanti  ena selitkan beberapa gambar raya..... :)

 

0 comments: