BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, 21 July 2013

Keep calm ERNA!

"Benda tak teruk pun erna...
jangan besarkan...
tak salah kan kalau kita minta maaf walaupun bukan salah kita...
awak sendiri yang cakap macam tu..
keep smiling syg... awak kuat...
sayang erna sangat-sangat..."

sometimes i used to keep calm.. and love myself... the time when no one understand you.. you got yourself, Allah..
tak salah peluk diri sendiri... pujuk diri sendiri.. belai diri sendiri.... lap kan sendiri air mata.... i need to be strong enough... just said it to your self....

Friday, 19 July 2013

Bicara hati dan tuan diri

"Kalau awak tak ajak takkan kita nak pergi tengok wayang sorang-sorang pulak..."

Duhai hati...
kau tahu sakit... kenapa masih dengar?
apa yang kau mahu?
mata yang tak berhenti menangis?
diri kau yang berdarah-darah...

Duhai tuan...
aku berkira-kira...
apakah yang dia dan dia bicarakan...
sebab itu aku paksa tangan untuk tekan.. telinga untuk dengar....
tapi tuan... aku tak minta untuk mata terus mengalirkan air....
aku minta aku untuk kuat wahai tuan..

Hati ku sayang...
kau tahu kau lemah.. kau tahu kau tak mampu... biarkan wahai hati.... kasihan lah engkau pada diri kau yang kau hiris satu persatu.. yang kau rodok semahu-mahunya.. yang kau cincang sehabisnya.. kasihan lah engkau pada mata yang membengkak dan jadi semakin kabur...

Tuan diri yang disayangi...
aku memang tak kuat tuan.... aku paksa untuk tidak memikirkannya... ini adalah balasan kerna aku selalu makan hatinya sikit demi sedikit sehingga aku hampir hilangnya wahai tuan.. jangan lah kau risau wahai tuan.... aku selesa begini.... kita akan terbiasa bergini... kita akan rasa selalu bergini.. Pandang lah tuan.. pandang kehadapan... lorong hitam sedang melambai... duri-duri mekar meninggi... hanya cahaya kebenaran dan keberubahan kita yang menjadi lilin menerangi sekitarnya kita... tanya tangan yang akan menepis duri itu tuan..  suratan kita telah ditentukan.. :'( Berdoa lah tuan... Allah pasti mendengar..

Sunday, 14 July 2013

Nukilan SAHABAT

Assalammualaikum... sorry for no header in this update... just update from phone..

Bila duduk dekat rumah.. tak ada kerja.. tiba-tiba terfikir kawan-kawan.. Stalk facebook sorang-sorang...

YA ALLAH...!
hati rasa sakit... sebab apa? cemburu....
Yes! cemburu...
sebab mereka dah ada kawan baru... the moment when ada yang dah tak tegur kita... kita message.. kita call tak angkat...

Tiba-tiba terfikir.... Ada salah kita ke...? The moment when the person yang aku share masalah aku... yang aku cerita apa semua... even orang pertama yang tahu apa-apa... sekarang dah tak contact...

sorry aku tak pandai berkata-kata...

Ini untuk kau... seorang sahabat...

AKU CUBA GUNAKAN SEGALA KEKUATAN AKU UNTUK TULIS BLOG NIE... DENGAN AIR MATA..

Untuk ROHAZALINA...

Ra... maafkan aku... aku tahu aku bukan kawan yang baik.... aku jahat... aku tak sebaik korang.. rindu ra.. rindu.... aku selalu tengok rumah kau.. aku nak pergi.. tapi aku.belum ada kekuatan untuk pergi dekat sana... insyaallah nanti aku singgah rumah kau.. maafkan aku.. aku rindu kenangan kita... aku rindu kita... aku rindu semuanya.....

Untuk NORAMELINA

Mey... aku tahu salah aku.. sampai bila-bilapun kau takkan maafkan aku... aku cuma nak amik berat pasal kau... tapi aku tahu aku salah.. cara aku tu... aku minta maaf sgt2.. Biarlah orang nak cakap apa... aku tahu aku tak malu untuk meminta maaf...
maafkan aku... aku rindu kau....

Untuk AMIRA HAZIQAH

Walaupun kita kenal sekejap je tapi banyak kenangan kita... shasha minta maaf sebab dah buat myra takut... kite sendiri pun tak tahu yang kita akan hilang myra... terima kasih untuk kenangan yang indah...

Untuk IZZAT SHAH

Kau janji dengan aku kau akan selalu datang jenguk aku... tapi mana kau? mana janji kau... kau datang last darjah 6.. pastu kita dah x jumpa.. aku datang pandamaran.. kau tak ada.. kau xnak jumpa aku.. sekarang kita dah 19 tahun izzat.. aku tahu janji budak-budak umur 3-4 tahun mana ada guna... aku cuma nak cakap terima kasih sebab selalu backup aku masa dulu... and sanggup pindah sekali dengan aku.... *kebetulan sebenarnya*

Untuk NAZRIN , RIZAL , IRFAN , DAN

aku tak tahu apa salah aku.. mungkin korang terlalu busy... and xde masa.. sorry kalau aku mengangu korang... atau mungkin aku terlalu fikir..memang lah kan.. aku perempuan.. korang lelaki... xboleh rapat.. semua pun macam dah berpunya... tapi aku rasa sedih jugak.. lagi-lagi naz.. weyh kau tahukan naz? x.. x.. x.. aku tahu kau tak tahu.. xpe lah.. aku just nak cakap terima kasih... thanks for everythings.. terima kasih sebab selalu dengar masalah aku or apa yang aku membebel... rizal terima kasih sebab selalu dengar aku menangis... Irfan.. :'( bila nak buli aku lagi? haha... Dan.. thanks for nasihat... thanks korang... maafkan semua salah aku kat korang..

UNTUK KAWAN-KAWAN SERTA SAHABAT YANG LAIN...

maaf kalau tak x sebut.. ini tentang kawan-kawan yang kita ada masalah sikit dengan mereka.. haha..... awak semua thanks sebab masih ada dengan kita.... sayang awak... *boboy jangan nak terasa  sangat namamu tak dimention...* haha...

maybe akan ada yang kata "terhegeh-hegeh.. but i just ingore it.. and one more things... ajal kita tak tahu bila.. asal sempat kita cakap lah... kalau tak nanti menyesal... minta maaf dengan manusia adalah urusan kita sendiri... bukan melalui Allah..

Thursday, 11 July 2013

Perkongsian



"La ILLAH aillallah"
Tiada TUHAN yang disembah melainkan Allah

Fikir sejenak..
kenapa bukan
SELAIN ALLAH TIADA TUHAN YANG DISEMBAH
Seperti yang kita tahu... Syahadah adalah kata PENEGASAN..
sebab itu masyarakat jahiliah dulu tahu adanya Allah.. sedangkan Abu Jahal sendiri berdoa "Dengan nama Allah"
tetapi mereka ego... kerna pangkat dan harta..

...
Saya bagi anologi dekat sini..
sebuah meja dan sebiji buah epal

situasai 1
adik:kakak.. atas meja tu ada apa?
kakak:adik.. akak rasa selain epal tak ada benda lain kat atas meja itu.
adik:jadi boleh letak benda lain tak?
kakak:letaklah..

situasi 2
adik: kakak.. atas meja tu ada apa?
kakak:Tiada benda lain selain epal.
adik:jadi boleh letak benda lain tak?
kakak:tak boleh.. sebab tak boleh ada benda lain selain epal atas meja itu

Sebab itu jadinya TIADA TUHAN YANG BERHAK DISEMBAH MELAINKAN ALLAH..
kata penegasan disini...
Tetapi kita sekarang mengucap syahadah tanpa ada perasaan yang bersungguh-sungguh dan ada sebenarnya yang tidak memahami maksud syahadah..

Sedikit perkongsian...
Harap berguna..
maaf jika ada kesalahan...
I PROUD TO BE MUSLIM

Hot story from me!!

Here I wanna share with you guys about my “PUASA” memory….
Let’s begin!
When I was 12 years old…. The moment that I can’t forget is when my friends and my “enemy” group getting in the war..!
Yes.. A war!!
A “Mercun war” all over Bandar Baru Sultan Suleiman..
When we saw them we “WAJIB” throw mercun to them..
Okay that’s all.. Thank you…. J
*wanna show that my English is broken… LOL!*
SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK

Wednesday, 3 July 2013

I was born HERE

Who's know..... The moment when I really don't like this school.... But I need to stay at here.... Make my life Change!!
 

SEKOLAH MENENGAH TEKNIK KLANG
 
I still remember my first day at here.... wow... For my first impression "Bapak lah.. Besar giler sekolah nie" haha...
 
Teknik Klang had thought me a lot . Teach me how to be a good person..
Teach me how to manage my daily life...
 
Here I found my best ever friends...
Diela, Lisa, Haja, Ieka, Syai, Meen, Niq, Jas, and Yana..
 
so, the story start.......................................
 
FORM 4
 
 
kenal dengan mereka-mereka di Dahlia 2... Kenangan time form 4 yang paling tak dapat nak lupakan lah... bila time apa-apa masalah mesti nama dorm yang naik.... But seronok.... kena bahan dengan form 5.... kena denda.. duduk dekat dalam dorm exco.. hanfone kena rampas..... Maggie pun form 5 nak amik.. haha.... time form 4 memang nakal lah.... pakai boxer jalan sana sini..... kena kacau dengan aspura.. and banyak lagi.... mula-mula rasa macam
"weyh! nie sekolah ke neraka!"
haha.... but dah beberapa bulan rasa seronok pulak main keja-keja dengan exco. main bahan-bahan.... time nie baru kenal sahabat sejati.. yang mana susah senang bersama.. sorang buat hal.. semua kena... best.. semua backup..... sangat-sangat best...!!
 
FORM 5
 
time form 5 sangat sibuk dengan netball.... peringat daerah dapat naib johan.... pergi KAT antara negeri jadi johan.. and kena wakil Selangor untuk lawan peringat kebangsaan.... dekat Pahang...
terlalu busy dengan netball sampai kadang-kadang tertinggal pelajaran... but I'm glad sebab dapat masuk kelas Berlian... budak-budak dalam tu semua membantu... thanks a lot to Naz.. my math teacher.. yang tak pernah jemu mengajar math.. siang dan malam.. haha.. dan juga pp... and one time bila pp kite dapat lagi tinggi dari dia.. and dia punya akdp lagi tinggi dari kita.. bergaduh sakan lah dalam kelas. haha.... lepas pertengahan tahun baru focus dengan study.. dengan tugas pengawas lagi.. jaga asrama lagi.. but memang.. kenangan duduk asrama time sekolah nie sangat best.. tak sama macam kita dah masuk u...
duduk pulak satu dorm dengan pangkat-pangkat tertinggi.. macam tak percaya je... haha.. but sangat best..!!
 
Kat sini jumpa kawan yang sebenar.. yang ada masa susah and senang.. and dalam masa yang sama kenal kawan yang sebenarnya adalah musuh... tak ada yang dapat gantikan mereka dengan orang lain.... yang baru langsung tak sama macam mereka....
 
I miss TEKNIK KLANG so much...
 

 





This is me... that why I said Teknik Klang make my life change..!!

Monday, 1 July 2013

Photoshoot