BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 25 February 2013

MAMA




Melihat senyuman DIA. tiba-tiba hati rasa sebak…

Siapa “dia” ?

Mama..:)

Haa… balik nie ada bawak gambar mama.. letak dekat depan meja belajar.. tengok mama tersenyum… tiba-tiba hati rasa sebak pulak.. haha.. menangis dah nie wei.. haha. :P

Mama , ibu , mak , mummy , mom , mother , umi…Mama , ibu , mak , mummy , mom , mother , umi…Mama , ibu , mak , mummy , mom , mother , umi…

Gelaran yang berlainan tetapi jelas lah ditujukan buat seorang insan yang telah melahirkan kita kan? Comfirm lah.. takkan ayah pulak yang melahirkan kita… J dari nak buat kerja tiba-tiba rasa sebak.. terus tak jadi nak study. Haha..

Melihat wajah ibu kita, sebenarnya dah dapat pahala taw.. hanya melihat.. belum lagi kita sentuh.. kita cium… dan lain-lain.. J

Haa.. yang atas ni baru mukadimah.. sekarang baru nak cerita nie hah…. Emm..

Mama seorang yang riang ria sepanjang waktu.. haha.. kalau marah , haa.. dah kenal dah lah suara siapa tu.. tapi tak kisah.. bila dah duduk jauh nie, tiba-tiba rasa rindu pulak dengan mama.. nak dengar mama marah.. nak makan makanan mama… J nak buat semuanya dengan mama..

Mama kalau ada masalah muka slumber je.. haha.. macam tak ada masalah…. Sebab mama memang seorang yang kuat…

The main point is now I really miss my mother…

Kakak nak bagi tahu dekat mama yang kakak sayang sangat-sangat dekat mama.. tapi bila kakak call mama cakap “okay lah ma, nanti kakak call lagi ye..? mama jaga diri taw..” tanpa habiskan ayat “kakak sayang mama” mama dah letak fone.. haha.. mama nie.. kakak tak sempat nak cakap taw…

Mama adalah orang yang paling terbaik dalam dunia nie.. mama kuat. Sebab mampu jaga anak-anak mama yang nakal nie.. J kakak sayang mama…

*menulis sambil air mata berjujuran jatuh.. :’) *

0 comments: