BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 25 February 2013

MAMA




Melihat senyuman DIA. tiba-tiba hati rasa sebak…

Siapa “dia” ?

Mama..:)

Haa… balik nie ada bawak gambar mama.. letak dekat depan meja belajar.. tengok mama tersenyum… tiba-tiba hati rasa sebak pulak.. haha.. menangis dah nie wei.. haha. :P

Mama , ibu , mak , mummy , mom , mother , umi…Mama , ibu , mak , mummy , mom , mother , umi…Mama , ibu , mak , mummy , mom , mother , umi…

Gelaran yang berlainan tetapi jelas lah ditujukan buat seorang insan yang telah melahirkan kita kan? Comfirm lah.. takkan ayah pulak yang melahirkan kita… J dari nak buat kerja tiba-tiba rasa sebak.. terus tak jadi nak study. Haha..

Melihat wajah ibu kita, sebenarnya dah dapat pahala taw.. hanya melihat.. belum lagi kita sentuh.. kita cium… dan lain-lain.. J

Haa.. yang atas ni baru mukadimah.. sekarang baru nak cerita nie hah…. Emm..

Mama seorang yang riang ria sepanjang waktu.. haha.. kalau marah , haa.. dah kenal dah lah suara siapa tu.. tapi tak kisah.. bila dah duduk jauh nie, tiba-tiba rasa rindu pulak dengan mama.. nak dengar mama marah.. nak makan makanan mama… J nak buat semuanya dengan mama..

Mama kalau ada masalah muka slumber je.. haha.. macam tak ada masalah…. Sebab mama memang seorang yang kuat…

The main point is now I really miss my mother…

Kakak nak bagi tahu dekat mama yang kakak sayang sangat-sangat dekat mama.. tapi bila kakak call mama cakap “okay lah ma, nanti kakak call lagi ye..? mama jaga diri taw..” tanpa habiskan ayat “kakak sayang mama” mama dah letak fone.. haha.. mama nie.. kakak tak sempat nak cakap taw…

Mama adalah orang yang paling terbaik dalam dunia nie.. mama kuat. Sebab mampu jaga anak-anak mama yang nakal nie.. J kakak sayang mama…

*menulis sambil air mata berjujuran jatuh.. :’) *

Friday, 15 February 2013

It's My Bornday!





It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday.. It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..It’s my bornday..

Alkisahnya bermula..,

“13 Feb 1994 lahirlah seorang baby dari kandungan seorang ibu yang bernama “Rozana Binti Aziz”. Usai sahaja dibersihkan, baby itu diazankan oleh seorang ayah yang bernama “Jasni Bin Nasir”. Maka “Shahidayatul Erna Binti Jasni” nama yang telah dipilih untuk baby itu tadi..”
Sejarah dunia saya
Haaa.. dah boleh buat ucapkan dah ayat kat atas nie. Haha.. Alhamdulillah.. 13 Feb 2013, tarikh yang strategik untuk ena berusia 19 tahun! Yeaaahh! 19 tahun weyh… Tak sangka.. ‘Dah tua dah aku..’ J So, entry hari nie ena nak story pasal apa yang berlaku pada hari tersebut ! Jeng jeng jeng!
Macam biasa.. Bangon , mandi sunat, solat subuh.. Then tidur balik.. Haha.. Then terjaga pukul 9.30*dah set jam dah sebenarnya* Actually hari tu dah plan nak pergi Sunway Piramid dengan ikmal and kawan-kawan.. So dengan semangatnya bangon lah awal pagi tu.. J Kejutkan Ikmal.. Ya Allah.. susah betul.. Call die sampai 113 kali itu pun tak angkat lagi.. Dyla yang dari N9 and Haja yang dari Perak pun dah sampai Sunway tuu.. Ini ! Belum lagi in sekali call ayah and syira.. *malu* Time tu dah pukul 1 lebih kowt.. Last last tak tahan punya pasal ena kuatkan diri.. Beranikan diri naik motor pergi rumah Ikmal*dah biase dah, and selalu sangat dah kena marah dengan IkmalJ* sebab memang dah tahu yang Ikmal takkan bangon punya lah selagi jam tak pukul 4/5 PETANG!
Sampai rumah Ikmal, kejutkan lah dia.. Kelakar giler bila dia ingat adik dia yang kejutkan..Bila dia perasan bukan adik dia, dia boleh tanye “sape pulak nie” .. Amboi.. Awek sendiri pun tak kenal.. Sekali lagi dia tengok baru dia perasan ena. Tahu tak dia cakap ape? “eh cyg.. Bile sampai?” krik krik krik.. Haha.. Apa lah..:)
Bla bla bla bla bla bla bla
Sampai sunway jumpa Dyla dulu dekat McD.. Pastu baru Niniq datang.. Sesi kutuk mengutuk orang dulu gelak sana sini.. Makan Mcd semua.. Then Haja dengan Din datang… Pastu Dyla ajak pergi tempak kerja Fizmo untuk amik hadiah ena.. Haa. Thanks Dyla.. Then Lisa dgn khalik datang… Kiterang amik keputusan untuk main Bowling.. Macam biase.. Ikmal akan menang main bowling.. Then tah bile Arie datang pun tak tahu lah.. Tiba-tiba dah ada kat belakang..
Then, baru dapat jumpa Fass.. Fass bagi kek.. Sedap kek tu.. Sekejap je dapat jumpa Fass… Then dia nak pergi balik dah… Then kiterang berpecah sebab kawan-kawan nak belikan hadiah.. So dengan alas an tak boleh ikot, Ikmal bawak ena pergi makan Baskin Robin.. Bukan nak cakap apa lah.. tapi tu first time ena makan taw.. J hehe.. Then, Haja datang bagi hadiah.. Thanks Haja.. Pastu mencari Dyla, Lisa, Khalil, Arie dekat Mcd..  Haja and Dyla nak balik… So tinggal lah kami-kami yang stay Selangor nie hah.. Jadi dengan suka dan suki nya kami mengambil keputusan untuk main ICE SKATING!              
Ice Skating? Haha .. Yang mainnye ena, Ikmal dengan Khalil je.. Yang lain tukang tengok.. Best giler dapat main skate.. ena jatuh dua kali kowt.. Depan orang ramai pulak tu.. Malu giler lah…L haha.. But, satu kenangan yang terindah.! Then sampai disitu je lah perjumpaan kami sahabat.. L
Firstly nak ucapkan ribuan terima kasih dekat mama and abah sebab dah lahirkan kakak dekat dunia nie.. sebab dah besarkan kakak sampai kakak dah berjaya sampai sini.. kakak sayang mama and abah.. Both of you are the best parent in the world ever!
Second nak ucapkan terima kasih dekat my dear Ikmal Aindallah sebab dah bawak cyg.. Seharian tu kena bebel dengan cyg.. Maaf sygs.. Cyg sygs sgt2 dekat b.. Terima kasih sebab bahagiakan cyg.. Ingat taw permintaan cyg pada hari lahir cyg nie.. J I love you so much!
Thirdly nak ucapkan thanks a lot dekat kawan-kawan yang dari jauh sanggup datang untuk ena.. balik malam-malam.. terima kasih jugak dekat kawan-kawan yang wish.. ena tak harap pun.. Yang ena harap, persahabatan kita akan kekal sampai bila-bila.. sayang korang..
Here some picture for you guys.. J








 
Thank you for reading..
TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT