BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, 29 January 2013

My Absolutely Awesome Sis

 
Assalammualaikum...
Today is the day... The day... The day.. The day. Today is the day... The day... The day.. The day.Today is the day... The day...The day.. The day.Today is the day...The day... The day.. The day.Today is the day... The day...The day.. The day.Today is the day... The day...The day.. The day.Today is the day...The day... The day.. The day.Today is the day...The day... The day.. The day.


Haha... see the picture....
I just want to share too you guys.. about this beautifull girl....
This is my story that I got it from my twitter..
just an introduction……. To you guys about this girl..
Our first met at her house.. and then we starting to be closed.. and now.. she is the person who hear all my problem.. she understand me..
we had a great conversation at twitter.. never met after our first date.. one day, she was crying.. not even one of my old friends crying like she..
just because i will go to beijing.. she not my good friends.. also not my closed friends.. but she crying for me.. why? i also dont know..
yesterday.. we had a date.. it was awesome.. first time i looked at her attitude.. you know..she doesn't like to wear a cloth if the cloth is"berkedut"*sory.. i donno the spelling.. haha..*
she gave me her cloth.. before that she iron it first.. haha.. i laugh.. so weird lah ini adik.. haha..
she always said that she is jelous with me.. haha.. no need sygs... you are so awesome.. not me.. you also the most prety at all...
this story is about one girl from kota kemuning.. 16 year old.. study at SMK Raja Zarina.. and will transfer to voc perak..
this story is about Fatin Farhana Binti Rafiezul.. I LOVE YOU SO MUCH..
*Edited.. when i copy and paste, i see many error in my typing.. sory.. typing error because i'm using my tablet.. *ececehhh* and one more things.. my english is not very good.. but i'm try.. better write as the way people can read and understand it, than write properly but people cant understand it.*
 
continue....
by looking at the picture and then i will explain to you guys.. wish you will enjoy it. Have a blast!!
 
 sory lah.. she had been taken by capix.. Happy Family! With baby Aniq Rizqi ♥
 she is hard-core fanatic i think. haha... :)
 when she wearing tudung.. cantik.. (Y)
 her love one... :)
us at I-City SnowWalk.... :)
 
that all i think.. a little bit post from she at twiiter...
 
Spend time with Sis Erna at home. K dia lawa. No! Superb lawa!!!!!! Untung abanggggg ♥
 
Have a great day today at i-city with him, sis erna, abang and others. Haha. Loveyouu alll :*
 
Sayang sis Erna ~ Hahaha
 
Sis Erna make me cry. I'm very proud of her. I have never met people as she is. I hope we will not separate. I loveyouu. * crying * :'(
 
Arghhh aku tak boleh laaaa. Hahaha *nangis* ciwek betul aku ni. Seriouslyy aku sayang sayang sayanggggg sangat-2 kat kak Erna :'(
 
haha.. Apa lah... That all..
 
The end!!

Friday, 25 January 2013

Hari ini bosan...


     Alhamdulillah... dah seminggu dekat Malaysia.. and sekarang baru ada mood nak update blog...
terlupa yang ada blog sebenarnya. haha.. benggong giler...

     Apa perasaan balik Malaysia.? of course lah gembira.. dapat jumpa family semua.. haha... hurm... pandang je mama and abah, terus jatuh air mata nie hah.. haha... nampak tak sayangnya dekat mereka..

     sepanjang dah seminggu lebih balik nie... hari-hari aku keluar je.. haha.. ikmal ada.. bawak je aku pergi mana.. dia tak pernah mengeluh pun bila aku ajak pergi sana, pergi sini.. and the best is dia tak ada nak marah-marah like usuall.. haha... hope ini berkekalan..

     sampai sini je lah... bye...!!

 this picture taken by ikmal.. dekat rumah fana... masa hari raya tahun lepas....
 
nie gambar masa opah ikmal belanja makan nasi arab dekat area rumah acu.. dari kiri yang pakai tudung biru tu eisya, acu, me*ofcourse* mama ikmal. yang bawah anak acu tu tak tahu lah nama dia.. and irfan my love.. :)
 
this is the picture dari hari pertama we hang out together... at Aeon Bukit Tinggi.. :)

Sunday, 13 January 2013

My first bake.. :)



Alhamdulillah.. akhirnya sampai juga di Malaysia.. setelah menjalani ujian duduk dan tidur tanpa henti selama 7 jam setengah..... haha..

hari ini... 13.01.2013.. i made my first bake... saja buat untuk emal... dari pukul 2 sampai 3... alhamdulillah.. siap lah cake yang tak berapa nak menjamu selera.. haha..

bagi emal rasa... emal kata.. itu lah masakan aku yang pertama kali sedap...! haha.. sygs.. cyg selalu masakkan untuk b.. maknanya sebelum2 nie tak sedap lah.. tak tahu lah saja nak amik hati ke apa ke... tapi! saya gembira sangat!

esok menu lain ye sygs... :) i love you so mucchh!!

*gambar tak boleh upload.. t saya update kay.. bye....*

Monday, 7 January 2013

Doaku untuk mu SAHABAT




Wahai sahabat......... saya tahu.... doa saya bukan dikalangan doa orang-orang yang senang diterima doanya.. tapi tidak salah jika saya doakan? :)

Ya Allah... Saya berdoa agar kau terima lah segala ibadah sahabatku.. Sesungguhnya dia amat mencintaiMu.. lebih dari dunia ini.. Ya Rasulullah... Berikan lah dia safaat mu di akhirat nanti.. Kerna dia sentiasa mengingati diriMu. Dia sentiasa mengingatkan diri ini tentang ke Esaan Mu Ya Allah... Semoga juga kau berikan diri ini pertunjuk... Bantu lah hambaMu ini.. kerna Sesungguh hanya Engkau yang mengetahui apa yang ada didalam diri ini.... kesulitan diri ini... Amin...

Setiap orang menpunyai latar belakang yang berbeza..
Awak beruntung mempunyai latar belakang yang baik..
Sesungguhnya hanya Allah SWT sahaja yang mengetahui apa yang tersembunyi.....
Kesulitan yang semua tidak mampu orang lain tanggung... sebab itu Allah pilih saya untuk hadapinya.. :)

Wahai sahabat......
Semoga awak adalah lah salah seorang ahli syurga.. Insyaallah.. :)
Terima kasih sahabat... :)


Saturday, 5 January 2013

JEALOUS?

 HAI !! Assalammualaikum...............

hari ini saya tak nak bercerita panjang.... just nak share.. ada orang tanya.... "kuat jelous? susah kalo dapat orang macam u.. sian ikmal" okay.. krik krik krik....

haha... topik hari ini pada jam ini saat dan ketika ini.... Jelous... saya ada definision.. ini pun copy and paste jugak... sory to admin.. saya pinjam ye.....

DEFINISI cemburu menurut kamus adalah ketakutan berpindahnya rasa kasih sayang terhadap orang lain, atau ketidakpercayaan akan kesetiaan orang yang dicintai, seperti suami, isteri atau kekasih. *untuk bercinta or rumah tangga*

1. iri hati (kerana orang lain pandai, berharta, dll);
2. kurang percaya atau syak wasangka (takut-takut suami mempunyai kekasih lain dll), curiga: hatinya berasa ~ apabila melihat isterinya bercakap-cakap dgn temannya;
3. hati-hati atau berjaga-jaga (kerana takut kesucian adat, agama, dll dikotori atau dinodai): mereka menjaga adat resam mereka dgn perasaan.

*mostly to iri hati*

saya tak faham............. kalau bercinta, bermakna sayang.. kalau bukan maknanya iri hati... okay.. salah ke kalau jelous dengan orang yang kita sayang? pelik lah.. pelik taw..
sebenarnya awak yang iri hati.. :P

Menangisku kerana Mu Ya Allah..


Bismillahhirahmanirahim..... hari ini tetap 12.00 am 5 Januari... :) Alhamdulillah..... masih diberikan nafas oleh Allah SWT.... hari ini erna taknak buat entry panjang-panjang.... erna tahu.. sekarang kalau orang bukak YOUTUBE, dia kan tengok cerita apa, Maharaja lawak mega, K-pop, Korean drama, chinese drama or pape lah yang korang selalu bukak..*note untuk diri sendiri jugak* Jarang sekali tengok pasal Islam.. Agama kita.. so hari nie erna nak share beberapa video yang erna suka.. sebak dada tengok video-video nie... semoga Allah merahmati apa yang kita lakukan... Jazakillah...


 
 
 
saya minta maaf kepada Admin video-video ini.. minta dicopy video ini untuk menjadi entry blog saya.... terima kasih...... :)

Tuesday, 1 January 2013

15 pintu syaitan yang ada dalam diri manusia.. :)


     Assalammualaikum..... Dah puas dah tengok header saya yang gedabak diatas nie? :) tahniah..:)
saya nak share seperkara yang saya terjumpa.. rasa macam best je... okay.. ini dia.. :)

"Sesungguhnya syaitan itu adalah musuh nyata bagimu, maka anggaplah ia musuh(mu), kerana sesungguhnya syaitan-syaitan itu hanya mengajak golongannya supaya menjadi penghuni neraka yang menyala-nyala. (Fathir:6)

15 pintu syaitan yang ada dalam diri kita.

-marah
-cintakan dunia
-kebodohan(engkan menghadiri majlis ilmu)
-panjang angan-angan
-rakus
-bakhil
-suka pada pujian
-riak
-ujub
-takut dan gelisah
-buruk sangka
-memandang rendah kepada orang lain
-suka pada dosa
-merasa aman daripada pembalasan Allah
-putus asa dari rahmat Allah..

jadi.. marilah kita sama-sama menutup pintu-pintu syaitan... :)
AMIN...!

*sekadar perkongsian.... dipetik dari himpunan hadis dari android.. :)

New Year Weyh!!


     Assalammualaikum... selamat pagi, selamat bangon.. selamat gosok gigi.. selamat azam baru.. selamat dan sejahtera... haha... now it 7.30 a.m. 1-1-2013.. and i'm still infront of my laptop.. skyping with my dear ikmal yang so busy TIDUR di Malaysia.. haha.. Actually tak sambut pon kowt New Year semalam.. i'm felt so tired, so off to bed.... yesss... i donno what happen last night... but at 11.30 of clock semalam, i heard some noised... budak Malaysia kowt yang main apa.. mercun tunderclap? ke mercun papan tah... betul ke aku eja nie? haha.. ada lah dengar bunyi FIREWORK! *sangat* haha..

     Last night i'm crying....

Just a short word.. no more described.. haha... Actually mulakan tahun baru kita dengan senyuman...... baca Doa awal tahun... baca Al-quran.... solat sunat(actually semua nie kena buat semalam.. bukan hari nie... haha)  is better than do a stupid work...... i heard there are some of people didn't get cuti semalam.. tak apa.. teruskan kerja yang mulia (special for JAIS) :)

    SELAMAT TAHUN BARU SEMUA..:) *tak habis-habis dari semalam lagi.. tak tahu kenapa dengan aku nie.. haha.*
 
 


     p/s:keep reading LAST DAY OF THE YEAR 2012.. thank you! :)