BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, 9 October 2012

FOR him.. FOR them FOR my brother..:)

 
 

Tetibe rasa nak cerita pasal adik aku sorang nie.. Nazatul Izzuan Bin Jasni a.k.a KECIK or AMCIK.. actually kami je yang dilahirkan sebelah menyebelah tahun.. haha.. macam kakak aku dengan abang beza 3 tahun(kalau tak silap aku lah..) aku dengan abang aku beza 5 tahun.. beza kecik dengan baby 6 tahun... so, aku beza dengan kecik just setahun 4 bulan.. haha....:)
 
dalam adik beradik aku.. aku paling rapat dengan die lah.. macam-macam kiterang pernah buat bersama.. dulu masa kecik-kecik kiterang suke bakar bontot anak patung. hehe.. kiterang suke main api lah.. lol. tak de kejer kan? lepas tu.. hisap rokok kertas.. sampai mulut die terbakar.. haha.. gune ubat nyamuk dulu..
 

aku pernah putuskan jari kecik!!

tak de lah.. mase tu tengah main ABC gune basikal. si kecik nie boleh bantai letak jari die dekat tayar basikal. aku pon pusing je lah.. sampai lah die menjerit tengok darah memancut keluar.. time tu aku rasa aku lah kakak yang paling tak berguna dalam dunia nie...:(
 
bila dah besar sikit macam dah tak rapat..sebab dah besar kan.. dah segan lah nak main same-same macam dulu... tapi sejak kebelakangan nie.. die tak pernah nak berahsia dengan aku.. dulu yer lah.. selalu gaduh.. hehe.. sejak aku mula backup die .. die makin okay.. aku tolong die dalam study.. tapi lelaki kan? biasa lah tu..
 
disebabkan kiterang beza setahun, die banyak mengalah dengan aku.. kalau ada pape hal.. mesti aku dapat lebih.. haha. die pernah bentak dekat mama.. die kate aku semue boleh dapat.. tapi die tak! amcik tau tak.. kakak berusaha taw tok dapat kan semua tu.. kakak berlajar rajin-rajin.. tau tak kenapa mama tak belikan amcik pape dulu.. sebab amcik malas belajar!:)
 
sekarang aku selalu lebihkan kecik.. sebab aku faham perasaan die.. aku sayang dekat die.. lagi pon die adik aku yang paling aku sayang.. bukan bermakna aku tak sayang baby.. cume iye lah. kecik umpama kawan rapat aku.. rahsia dia rahsia aku.. rahsia aku rahsia die..
 
aku ingat mase aku nak balik segamat.. die kate die nak hantar pergi KTM.. tapi motor die rosak.. mama tak bagi pergi.. tapi die bangon jugak dari tidur. siap-siap.. aku dah gerak naik bas.. and die follow naik motor aku.. die ikot je belakang bas port klang... sampai-sampai die sound aku... haha... "KAKAK NIE KENAPA? KAN AMCIK DAH KATE AMCIK NAK ANTAKAN?!"
 
die tunggu aku sampai aku naik KTM.. sebelum pergi die cium pipi aku. die peluk aku.. :) same macam sebelum aku pergi BEIJING.. die suruh aku duduk kan atas troli.. then die tolak satu KLIA.. sweet sangat time tu.. die kate.. " BILE LAGI NAK BERGURAU DENGAN KAKAK MACAM NIE :'("
 
aku sayang sangat-sangat dekat adik aku sorang nie.. KAKAK NAK AMCIK BERJAYA DUNIA AKHIRAT.. KAKAK TAKUT KAKAK TAK DAPAT TOLONG AMCIK NANTI.. DEKAT AKHIRAT.. KAKAK SAYANG AMCIK!:)
 
the end~
 

Monday, 8 October 2012

Disetiap gambar ada cerita:)


Sekarang nie aku nak share picture-picture yang sempat aku, dia, mereka dan kami rakamkan...:)
HAVE A BLAST!!

Who is this? Haha.. of course la saya!! (rojak betul bahasa aku) haha.. Gambar ini sebagai pembuka post.. supaya korang kenal aku.. hehe.. tak de lah.. gambar nie ditangkap oleh Mira.. time nie ada jamuan hari raya dekat taman tomato belakang rumah kediaman.. :)

nie latihan menulis nama pertama di papan hitam.. nampak tak focusnya aku menulis:) nama aku adalah yang paling terakhir...
YI LIAN NA:)


nie kawan-kawan baik aku dekat BFSU!:)

nie budak-budak kelas...:)

sampai-sampai.........................................................................sini je la dulu.....:P
bye-bye.. nanti sambung lagi...:)

Sunday, 7 October 2012

Kehidupan kini di Beijing China

Assalammualaikum..

 
Hai, Hai, Hai...
Alhamdulillah.. dah berapa minggu aku berada di Beijing China nie.. semuanya berjalan dengan lancar.. firstly memang nak bersyukur kehadrat ilahi kerana dengan limpah dan kurnianya, aku telah ditawarkan untuk sambung pengajian di negara orang nie.. semua orang tanya, okay ke dekat china.. haha.. korang nak tahu okay ke tidak? jom look and see..
 
Masa memula sampai sini musim luruh.. so, cuaca agak sejuk lah.. but okay lagi. kenkadang hujan.. tapi panas terik.. kenkadang panas terik, tapi angin dia sejuk je... :) aku pon tak faham dengan cuaca dekat beijing nie. haha..
 
makanan? wow.. haha. aku bersyukur gile dapat study dekat Beijing Foreign Studies University(BFSU) sebab senang nak cari makanan halal.. korang nak makan apa? semua ada.. haha.. tak de lah.. maksud aku.. nak restorant mahal ada.. restorant murah pon ada.. nak kedai tepi jalan pon ada.. halal...! tapi ada sesetengah kedai muslim., tapi jual arak.. standard lah.. agama dorang tak macam Malaysia.. so berbangga lah anda yang tinggal di Malaysia... nak cari makanan halal pon tak susah.. boleh cari dekat nuijie(muslim street) tapi nak kena tengok kandungan je jugak.. takut terlepas pandang..:)
 
 
 
Orang kat sinie? haha.. dorang nie macam tak pernah tengok orang pakai tudung.. soalan yang pertama kena tanya mesti "KENAPA AWAK PAKAI KAIN DI ATAS KEPALA?" "BOLEH TAK SAYA NAK TENGOK RAMBUT AWAK?" haha.. dorang memang mcm nie sikit.. negara komuniskan...
 
Solat? hurm.. aku memang bersyukur giler lah sebab lahir kat negara yang menetapkan Islam sebagai agama persekutuan..  pernah hari tu, kiterang semayang dekat koridor shoping complex.. satgi kena halau.. hurm.. dorang tak boleh terima sesebuah agama.. sebab dorang tak ada agama.. sebab nie dekat tengah bandar.. dorang tak percaya ada tuhan kowt.. entah lah...:)
 
masa? sama je macam Malaysia.. bezanya.. kalau pukul 6 tu dah gelap.. sebab nak musim sejukkan? so malam lagi panjang dari siang.. tapi pukul 5 dah nak terang dah.. :)
 
yang korang tertunggu-tunggu.. mesti barang-barang kan? haha.. aku syorkan tak yah lah nak kate barang china nie murah.. muram memang murah.. tapi tak berkualiti langsung.. :)
 
APA-APA PON YANG PALING PENTING.. MALAYSIA MEMANG YANG TERBAIK..
tak ada apa-apa pon dekat negara orang yang lagi bagus dari negara kita sendiri!:)
 
 

For you sygs...

saya tahu sepanjang perkenalan kita saya yang menjadi punca pergaduhan kita.. saya tahu sepanjang perkenalan kita, saya selalu buat masalah dekat awak.. saya tahu sepanjang perkenalan kita, saya telah meragut kepercayaan awak..

 
TAPI sekarang..! saya nak berubah. saya nak jadi yang terbaik untuk awak.. saya tahu awak sukar untuk percaya dekat saya lagi. tapi awak.. saya nak buktikan dekat awak.. saya tak tahu sama ada sudah terlambat atau pun tidak..
 
Andai masih panjang nyawa saya, saya nak buktikan dekat awak... saya nak awak tahu yang saya sayang sangat-sangat dekat awak.. yang saya cinta sangat-sangat dekat awak..
 
saya janji saya akan berubah.. saya janji saya akan jadi yang terbaik untuk awak..
 
tapi andaikan awak tak dapat nak terima saya.. macam mana saya nak buktikan dekat awak? andai saya tiada lagi macam mana saya nak awak tahu yang saya betul-betul nak hidup dengan awak?
 
AWAK...............................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
SAYA KIRIMKAN DOA SESUCI DARI ALLAH SWT UNTUK AWAK.. saya cuba untuk menjadi tabah dalam hubungan kita... saya berusaha untuk rampas balik kepercayaan awak..
 
Ingat lah.. hargai mereka yang menyayangi anda...